Saturday, May 30, 2009

Lugupeetud Peetri Kihelkonna rahvas, armas Järva-Peetri kogudus!

Tervitan Teid suve hakul Pühakirja sõnaga Luuka evangeeliumist 18:27, milline on valitud käesoleva aasta loosungiks: Inimeste käes võimatu on Jumala käes võimalik.
Hoiame meeles Jumala tõotust, kui seame oma samme eluraja peal. Nii nagu igalpool mujal, teeb ka kirik kokkuvõtteid möödunust ja seab sihte tulevikule. Praostkonnad teevad seda praostkonna sinodil üks kord aastas. Järva praostkonna sinod toimus sel aastal 20 mail Vahastu kirikus. Meie kogudusest võtsid sinodist osa sinodisaadikud Marvi Mihkels, Jaanus Tammiste ja allakirjutanu. Väike ülevaade Järva-Peetri kogudusest. Koguduselikmeid on meil 85, hääleõiguslikke liikmeid 51, Möödunud aastal ristiti meie koguduses 3, leeritati 1 ja maeti 10 inimest.Toimus pühapäevakool, kus laste arv kõikus 1-st 8-ni. Toimusid piiblitunnid, kust võttis osa kuni 4 inimest.Jumalateenistusi ja piiblitunde kokku peeti 61 korral. Osavõtt tavalisest jumalateenistusest kuni 10 inimest, pühade ajal rohkem. Õpetaja külastas koguduseliikmeid kodus ja jagas kodust armulauda neile, kes seda soovisid.
Liikmeannetusi laekus 59859 krooni, keskmiselt 704 krooni liikmeannetajalt. Vaimulikule makstav töötasu oli 2008.aastal 56550 krooni. Nagu näha, peab kogudus õpetja ülal, aga millekski muuks raha üle ei jää. Nii kurb lugu muidugi pole, sest kogudust toetavad ka omavalitsused ja kogudusse mittekuuluvad inimesed, kellel on südamelähedane, et kirik ja kgudus püsiksid ka järeltulevatele põlvedele.
Järeldus kokkuvõttest võib olla kurb: Järva-Peetri kogudus võib sattuda olukorda, kus ta oma õpetajat enam ülal pidada ei jõua ja siis tuleb kas liituda naaberkogudusega või saada endale hooldajaõpetaja.Vähe sellest, et maailm kõneleb haldusrehvormist, kas ka meie? See on küsimus ja mõtlemisaine igale kihelkonna inimesele. Me oleme kihelkonna kirik, teenime rahvast kihelkonna piirides. Iga inimene on Jumalale kallis ja oodatud. Jumalariigiga liitutakse läbi ristimise ja leeri. Kas meie inimene on tõesti nii uskmatu, et ta ei suuda uskuda Jumala armastusse? Jumal on armastus ja tema soov on, et ühtki inimest ei leitaks temast lahus olevat, kui me ajaliku piiri ületame. Teispoolsuses jõuame kõik Jumala juurde ja saame, mida oleme siin elus valinud: kas igaviku koos Jumalaga või igavese üksinduse. Teist teed Jumala juurde ei ole kui läbi ristimise. Siin kutsungi inimesi ristimisele Jaanipäeval, 24.juunil. Võtke eelnevelt ühendust õpetajaga telefonil 53 406 396. Täiskasvanule tutvustatakse eelnevalt kristliku usu aluseid, lapsi saavad lasta ristida leeriskäinud inimesed. On hea, kui lapsel on ka ristivanemad, kes ise on koguduse liikmed.
Kui keegi soovib kogudust toetada, siis on võimalik seda teha. Koguduse arveldusarve nr on 221020202188 Swedbank. 10702000730008 SEB eesti Ühispank. Maksekorraldusele märgitakse annetaja nimi, toetus kogudusele ja isikukood, et teatada Maksuametile annetusest, mis teie tulust maha arvestatakse. Makse saaja: EELK Järva-Peetri Püha Peetruse kogudus. Jumal õnnistagu igat heldet annetajat!

No comments: