Wednesday, March 5, 2008

Sageli korduvad küsimused.

Kes on koguduse täisõiguslik liige?
Koguduse täisõiguslikuks liikmeks loetakse ristitud ja leeritatud koguduse liiget, kes on käinud möödunud või jooksval aastal armulaual ja tasunud oma liikmemaksu.

Kui suur on liikmemaks?
EELK_s on kehtestatud liikmemaksu suuruseks 1% aasta sissetulekust. See on miinimum. Inimene ise otsustab, kuidas ja kui palju ta kogudust toetab. Kogudus on isemajandav organisaatsioon. Riik kirikut ei toeta. Kõik sissetulekud on inimeste või asutuste- organisatsioonide annetused. Raha kulub töötegijate palkade maksmiseks, maksude maksmiseks, igapäevase elu tarbeks. Riik toetab kirikuhoone remonti muinsuskaitse kaudu.

Kuidas liikmemaksu tasuda?
Lihtsam viis on teha otsekorraldusleping pangas. Sel juhul maksate iga kuu väikese summa, ühekorraga makstes võib see ülejõu tunduda. Iga kuu makstes, on see ka kogudusele parem, sest kogudusel on iga kuu väljaminekuid. Koguduse arveldusarve numbrid on:
Hansapangas a/a 221020202188
Ühispangas a/a 10702000730008

Lisage, kes maksab, millise aja eest ja isikukood, kui soovite saada maksusoodustust.
Annetusi võivad teha ka need, kes ei ole koguduse liikmed, aga kelle südames on soov, et kirik püsiks ka tulevaste põlvede jaoks. Nii on see alati olnud ja on ka täna.

Jumal õnnistagu igat heldet annetajat!

No comments: